ŠKD Železniki

Športno kinološko društvo

ŠKD ŽELEZNIKI
Racovnik 20,
4228 Železniki

E-mail:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
TR: SI56 07000–0001025283
Davčna št.: 29176166

 

 

IGP program je vrhunec šolanja psov . Namen IGP šolanja je prikazati pasjo inteligenco in delovno sposobnost.

IGP je  delovni preizkus, ki ocenjuje značajsko stabilnost, vzdržljivost, korektno zgradbo, sposobnost voha, željo po delu, pogum in učljivost psa. Je eden od najzahtevnejših in najstarejših programov šolanja psov. Razvil se je iz praktične uporabe psov pri delu policije in vojske, ter različnih delovnih preizkusov, ki so se uporabljali za ocenjevanje vzrejne vrednosti tako imenovanih službenih pasem.

IGP program je setavljen iz treh disciplin, sledenja, poslušnosti in obrambe. Vse tri discipline pokažejo delovno sposobnost psa in njegovo  kvaliteto.

Pasme, ki so primerne za šolanje po  IGP programu so:  nemški ovčar, belgijski ovčar, rotweiler, veliki šnavcer, doberman, nemški bokser, flandrijski govedar, beauceron …

Psi, ki so primereni za šolanje po IGP program morajo imeti dobro izražene nagone in značajske lastnosti. Morajo posedovati dobro izražen nagon plena, željo po sodelovanju, samoiniciativnost, notranjo trdnost in psihično stabilnost. Plašni in boječi psi, ter psi brez nagona plena in želje po sodelovanju, niso primerni za šolanje po programu IGP.

Velik pomen pri šolanju IGP programa imata tako vodnik kot način šolanja psa. Vodnik mora že v zgodnjem razvoju pravilno ravnati s psom in poskrbeti, da že mladička pravilno usmerja v določenih nagonih in ustvari dobro medsebojno vez s psom.

 
OSTALI PODATKI:
 
Starost psa: 14 mesecev (po opravljenjem izpitu BH-VT)
 
 
Termin: spomladi in jeseni, 3 x tedensko, ponedeljek vaje poslušnosti, petek vaje obrambe, sobota, sled in vaje poslušnosti.
 
Cena: za izvajanje vaj poslušnosti in sledenja je 150,00 €, markerja se plačuje individualno (cena velja za člane društva).

Podatki za plačilo:

prejemnik: Športno kinološko društvo Železniki
št. trr.: SI56 0700 0000 1025 283
bic koda banke: GORESI2X
namen plačila: tečaj (ali oz. in članarina)
koda namena: OTHR
referenca prejemnika: SI 00  2014* (tekoče leto)


Info: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., tel. 031/361 004

 

© ŠKD Železniki 2013. Vse pravice so pridržane.